مواد لازم برای تهیه آبگوشت بزباش:
- گوشت گوسفندی نیم کیلو
- سبزی (تره، جعفری، شنبلیله) ۵۰۰ گرم
- لوبیا چشم بلبلی ۵۰ گرم
- نخود ۵۰ گرم
- لوبیا قرمز ۵۰ گرم
- لیمو عمانی ۴ عدد
- پیاز ۲ عدد (متوسط)
- سیب زمینی ۲ عدد (متوسط)
- گوجه فرنگی ۲ عدد (متوسط)
- روغن و نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، زعفران از هر کدام یک قاشق چایخوری
دستور پخت آبگوشت بزباش مجلسی و سنتی
مرحله اول آماده سازی حبوبات:
لوبیاقرمز، لوبیا چشم بلبلی و نخود را از روز قبل از پخت پاک می کنیم، آب کشی می کنیم تا خاک آن از بین برود و در آب، خیس می کنیم و در طول ۲۴ ساعت دو تا سه بار آب حبوبات را عوض می کنیم تا نفخ آنها کاملا گرفته شود.
مرحله دوم آماده سازی سبزی :
سبزی ها را که شامل تره، جعفری و شنبلیله است را پاک می کنیم و بعد از شستشو و ضد عفونی کردن سبزی ها را ریز تر از سبزی آشی و درشت تر از سبزی قرمه خورد می کنیم. حالا سبزی غذامون هم آماده شد.
مرحله سوم طبخ آبگوشت بز باش:
پیاز را به صورت خلالی برش میدهیم و در قابلمه با روغن تفت می دهیم تا پیاز کاملا یکدست طلایی شود حالا زردچوبه، فلفل سیاه و نیمی از دارچین را اضافه می کنیم. گوشت رو اضافه کرده کمی با پیاز تفت می دهیم حالا حبوبات رو اضافه کرده و روی مواد آب جوشیده می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۹۰ دقیقه بپزد.(البته این زمان پخت در زودپز زودتر می باشد)
حالا داخل تابه گوجه رنده شده را با مقداری روغن، سبزی خورد شده و ادویه ها تفت می دهیم و به همراه سیب زمینی به باقی مواد اضافه می کنیم و زمان می دهیم تا کل مواد با هم بپزند. نیم ساعت آخر پخت هم لیمو عمانی ها را به مواد می افزاییم. آبگوشت بزباش ما آماده شده. نوش جان.
- ۰۰/۰۷/۲۰