مواد لازم برای تهیه کوکی گردویی کشمشی
- روغن صاف یا کره ۷۵ گرم
- پودر قند ۱۰۰ گرم
- روغن مایع ۲۵ گرم
- تخم مرغ کوچک ۲ عدد
- وانیل ۱/۸ ق چایخوری
- ماست یا شیر ۱/۴پیمانه
- بیکینگ پودر ۱/۲ ق چایخوری
- پودر کاکائو ۲ قاشق سوپخوری
- آرد ۲ پیمانه
- گردو خرد شده ۱/۲ پیمانه
- کشمش پلویی ۵۰ گرم
- نمک ۱ پنس
طرز تهیه کوکی گردویی کشمشی خانگی شکلاتی بدون کره
مرحله اول : آماده سازی
ابتدا فر را روشن کرده و بمدت ۱۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار می دهیم. تمام مواد گفته شده در دستور را ۱ ساعت قبل روی میز کار بگذارید تا هم دمای محیط شود. آرد و نمک را مخلوط و سه بار الک کنید. گردو ها را نیز به اندازه دلخواه خرد کنید. کشمش را با مقداری آب خیس کنید سپس آبکشی کرده و روی دستمال نم گیر قرار دهید تا خشک شود.
مرحله دوم : همزدن روغن
روغن جامد یا کره را داخل کاسه همزن ریخته و پودر قند را اضافه می کنیم و بمدت ۵ الی ۶ دقیقه خوب با تندترین دور همزن بزنید تا کرم رنگ و حجیم شود حتما در حین هم زدن با کمک لیسک دورگیری کنید که تمام مواد هم بخورد سپس روغن مایع را افزوده و دوباره برای ۱ دقیقه دیگر هم می زنیم.
مرحله سوم : افزودن ماست و تخم مرغ
بعد از همزدن روغن مایع تخم مرغ ها را دانه دانه افزوده و با افزودن هر کدام ۱ دقیقه دیگر هم بزنید. همزمان با اضافه کردن تخم مرغ آخر وانیل را اضافه کنید و سپس بیکینگ پودر و ماست و پودر کاکائو الک شده را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن مواد هم بزنید.
مرحله چهارم : تهیه مایه کوکی
در انتها آرد الک شده را طی ۳ مرحله به موادمون اضافه کنید و با لیسک به صورت دورانی خوب هم بزنید ممکن است ۲ ق بیشتر یا کمتر آرد بخواهد تا خمیر مطلوبی حاصل شود سپس کشمش و گردوی خرد شده را نیز افزوده و هم بزنید.
مرحله پنجم : پخت کوکی گردویی
سینی فر را چرب کرده کاغذ روغنی انداخته سپس می توانید با دست کوکی را برداشته و گرد کنید و روی سینی فر قرار دهید یا به کمک اسکوپ بستنی شکل بدهید یا مواد را داخل قیف بدون ماسوره ریخته و پایپ کنید. کوکی گردویی را به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر از قبل گرم شده با ۱۷۰ درجه قرار می دهیم تا پخته و پف کند سپس از فر خارج کرده و کمی که از روی حرارت افتاد از روی کاغذ روغنی جدا کنید و همراه با چای میل کنید. نوش جان
- ۰۰/۰۷/۰۳