مواد لازم برای تهیه نان محلی کماج
آرد ۲ لیوان
- شیر ۱ لیوان
- روغن مایع نصف لیوان
- مایه خمیر خشک ۱ قاشق غذا خوری
- شکر ۱ لیوان
- تخم مرغ ۳ عدد
- نمک ۱ پنس
- کنجد برای تزئین
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ ۱ عدد
- شیر ۲ قاشق غذا خوری
- شکر ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه نان کماج شیرین خانگی و محلی
مرحله اول: ترکیب مواد مایع
تخم مرغ را به همراه شیر و روغن مایه داخل یک کاسه گود بریزید و به همراه مفتول دستی همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
مرحله دوم: مواد خشک
در یک ظرف دیگر تمامی مواد خشک و آردی را با هم ۳ مرتبه الک کنید.
مرحله سوم: آماده سازی خمیر نان محلی کماج
مواد آردی را به داخل ظرف گود و نسبتا بزرگ بریزید و وسط آرد را خالی کنید که مواد مایع را در وسط مواد آردی بریزید و از وسط شروع به هم زدن و مخلوط کردن خمیر کنید تا تمام مخلوط به صورت یکدست در بیاید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
خمیر آماده شده نان را بر رویش کمی روغن اسپری کنید و روی ظرف را یک دستمال نخی بیاندازید و زمان بدهید به مدت ۱ ساعت تا خمیر در یک جای گرم استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله پنجم: مهر زدن خمیر نان کماج
خمیر نان آماده شده را به چند گلوله هم اندازه تقسیم کنید و بر روی خمیر نان محلی کماج مهر بزنید و یا با کمک چنگال بر روی سطح خمیر را طرح بزنید.
مرحله ششم: پخت نان کماج
فر را از قبل گرم کنید و بر روی سینی مخصوص پخت و پز ( از سینی که داخل خود فر موجود است استفاده نکنید) یک کاغذ روغنی بیاندازید و سپس خمیر نان محلی کماج را بر روی سینی بچینید و با استفاده از موادی که برای رومال آورده شده است خمیر را رومال بزنید و از کنجد برای تزئین استفاده نمایید. در دمای ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید و در آخر پخت ۱۰ دقیقه برای گریل شدن زمان بدهید. بعد از پخت نان کماج آماده است. می توانید به همراه نوشیدنی مورد نظر نوش جان فرمائید.
- ۰۰/۰۴/۰۵