مواد لازم برای آبگوشت
- گوشت گوسفندی 300 گرم
- دنبه 50 گرم
- لوبیا سفید 1 پیمانه
- نخود 1 پیمانه
- گوجه فرنگی 4 عدد
- سیب زمینی 4 عدد
- لیموعمانی 3 عدد
- پیاز 2 عدد
- چوب دارچین 1 تکه
- رب گوجه 2 قاشق غذا خوری
- زردچوبه 3 قاشق غذا خوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- روغن به میزان لازم
دستور پخت آبگوشت سنتی به سبک دیزی
1. طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی
ابتدا نخود و لوبیا را 24 ساعت قبل پخت آبگوشت داخل آب خیس کرده و در این مدت 5 تا 6 بار آب آن را عوض می کنیم.
2. مرحله اول تهیه آبگوشت سنتی
داخل قابلمه بزرگی که برای کل مواد کافی باشد؛ نخود، لوبیا، گوجه پوست کنده، پیاز، چوب دارچین، زرد چوبه، فلفل، دنبه و گوشت را می ریزیم و تا حدود یک سانت بیشتر از سطح مواد آب جوشیده اضافه می کنیم؛ اجازه می دهیم تا بجوشد سپس حرارت را کم کرده و اجازه می دهیم تا به مدت 2 تا 3 ساعت بپزد.
3. مرحله دوم تهیه ابگوشت
داخل تابه ای کوچک کمی روغن ریخته رب، زردچوبه و فلفل را تفت داده رنگ رب که آزاد شده به همراه سیب زمینی پوست کنده و لیمو عمانی به آبگوشت اضافه کرده و اجازه می دهیم تا 1 ساعت دیگر پخته شود.
4. مرحله سوم طرز تهیه ابگوشت
ابگوشت بعد از حدود 4 ساعت کاملا پخته است آبی متناسب با مخلفات دیگر دارد. حالا آب آبگوشت را جدا کرده داخل ظرف مناسبی بریزید و مخلفات را با گوشت کوب کوبیده و در ظرف مناسب سرو کنید. در کنار سیر ترشی، سبزی خوردن فصل و پیاز خام نوش جان کنید.
- ۹۹/۱۲/۲۳